Bibliometrická analýza hybridných pracovných režimov - Mihalčín, Samuel, 1999-
Hybridné pracovné modely sa v posledných rokoch stali dominantným trendom v organizácii práce. V tejto štúdii sa vykonáva bibliometrická analýza pomocou Biblioshiny na vzorke 106 prác z databázy Web of Science so zameraním na tému hybridných pracovných režimov. Z analýzy vyplýva, že ročná miera nárastu článkov týkajúcich sa tejto témy je 2,07%, čo poukazuje na zvyšujúcu sa akademickú pozornosť. Prehľad identifikuje hlavné výskumné smery, ktoré boli skúmané v súvislosti s hybridnými pracovnými režimami. Okrem toho sa poukazuje na kritické medzery v literatúre, najmä na potrebu ďalšieho skúmania toho, ako vplývajú pracovné režimy na demografické skupiny, aké budú dlhodobé dopady hybridnej práce, aký je vplyv hybridných pracovných režimov na manažérske funkcie a pod. Táto komplexná analýza poskytuje cenné poznatky o existujúcom súbore výskumov a zdôrazňuje dôležitosť pokračujúceho úsilia o správne nastavenie hybridných pracovných režimoch v spoločnostiach.