Vývoj sociálních příjmů obyvatelstva v letech 2010‒2022 - Průša, Ladislav
Príjem zo sociálnych dávok je dôležitým zdrojom finančných príjmov domácností. Je určený na pokrytie potrieb ľudí v určitých definovaných sociálnych situáciách. Cieľom tohto príspevku je charakterizovať, ako sa v priebehu času menili sociálne dávky, ktoré občanom poskytujú jednotlivé sociálne systémy a poukázať na niektoré kľúčové problémy, ktorých riešenie by malo byť v nasledujúcich rokoch stredobodom pozornosti.