Aktuálne z autorského práva - Slovák, Jakub
Aktuálne zmeny a diania v oblasti práv duševného vlastníctva a autorského práva. Autorskoprávne otázky ohľadom porušovania autorského práva zverejňovaním obrázkov a fotografií na sociálnych sieťach svojej osoby (napr. speváci, hudobníci, herci či modelky), ale bez súhlasu fotografa. Pokračujúce diskusie o generatívnej (tvorivej) umelej inteligencii (AI) v súvislosti s autorským právom alebo právami súvisiacimi s autorským právom a riešenie tejto otázky v Európskej únii, resp. v rámci jej členských štátov. Rozhodnutia Súdneho dvora EÚ ohľadom otázky rozsahu autorskoprávnej ochrany počítačového programu, autorskoprávnej ochrany diel úžitkového umenia (dizajnový nábytok) a princípu materiálnej reciprocity.