Zaujalo nás Globálny inovačný index 2024 - Šimková, Patrícia
Svetová organizácia duševného vlastníctva na jeseň 2024 publikovala nový Globálny inovačný index 2024 (GII), ktorý opäť hodnotí inovačný potenciál krajín sveta. Do hodnotenia bolo zaradených 133 svetových ekonomík. Článok opisuje výsledky rebríčka a pozíciu Slovenska v jednotlivých kategóriách a oblastiach.