Spolupráca subjektov v záujme zabezpečenia bezpečnosti práce - Hrtánek, Ladislav
Pri zabezpečovaní bezpečnosti práce je podstatná spolupráca zamestnanca a zamestnávateľa, a taktiež vzájomná informovanosť. Potrebná je tiež spolupráca zamestnávateľa a zástupcov zamestnancov pre bezpečnosť práce. Na zabezpečenie vysokého stupňa efektivity bezpečnosti práce je potrebné aj pravidelné informovanie, oboznamovanie a vzdelávanie zamestnancov v oblasti bezpečnosti práce. Pritom poskytovanie informácií zamestnancom sa musí diať spôsobmi, ktoré im umožňujú efektívne a včasne sa k nim dostať v danom prípade. Informovanosť zamestnancov zároveň musí prebiehať kontinuálne, a rovnako aj vzdelávanie v oblasti bezpečnosti práce.