Evaluating ESG Practices and Financial Impacts: A Comprehensive Analysis of Leading European Enterprises under CSR Europe's Framework - Dubcová, Gabriela, 1968-
Táto štúdia skúma integráciu a vplyv environmentálnych, sociálnych a správnych (ESG) postupov vo veľkých európskych podnikoch z rôznych odvetví, ktoré sú pridružené k iniciatíve CSR Europe, čo je vplyvná sieť presadzujúca udržateľnosť. Vzhľadom na blížiacu sa požiadavku na integrované výročné správy kombinujúce ESG a finančné zverejnenia v roku 2025 podľa smernice o podávaní správ o udržateľnosti podnikov (CSRD), tento výskum hodnotí, ako tieto podniky dodržiavajú a implementujú princípy ESG vo svojej prevádzke.