Do Alumni Have an Advantage? Evidence From Venture Capital Investment - Liu, Qiang
Úloha rizikového kapitálu pri zvyšovaní konkurencieschopnosti podnikov a podpore udržateľného rozvoja je všeobecne známa. V existujúcej literatúre sa však venuje len obmedzená pozornosť zložitosti spôsobu, akým investori rizikového kapitálu formulujú investičné rozhodnutia. Táto štúdia rieši túto medzeru využitím komplexných údajov na úrovni investičných udalostí z čínskeho kontextu. Zameriavame sa na skúmanie vplyvu vzťahov s absolventmi na investičné rozhodnutia investorov rizikového kapitálu a na posúdenie ich výkonnosti po investícii.