Branding vinárskych produktov: Bibliometrická analýza - Pospíšilová, Vanesa, 1998-
Branding vinárskych produktov sa nezaoberá len samotnou značkou vína, ale je prepojený aj s cestovným ruchom a destináciami vinárskeho cestovného ruchu. Vo vinárskom sektore existuje dlhá tradícia spoľahnutia sa na región, ktorý slúži ako ukazovateľ kvality. Menšie a menej známe vinárstva často využívajú pri brandingu svojich produktov prepojenie na región, v ktorom sa vinič pestuje, aby sa dostali do širšieho povedomia spotrebiteľov v spojení s kvalitou vína danej lokality. Cieľom tohto článku je zhodnotiť súčasný stav výskumu v oblasti brandingu vinárskych produktov prostredníctvom bibliometrickej analýzy. Bibliometrickou analýzou sa skúmali vedecké publikácie z databázy Web of Science publikované v období 2014 až 2024 so zameraním sa na identifikáciu kľúčových autorov, publikácií a hlavných oblastí výskumu. Celkovo sa z databázy Web of Science analyzovalo 870 štúdií.