Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle - Masár, Ivan
Potravinový odpad vzniká vo všetkých hospodárskych odvetviach, pričom potravinársky priemysel nie je výnimkou. Pri spracovaní poľnohospodárskych produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu na finálne potravinárske výrobky sa tiež tvorí odpad. U spracovateľov poľnohospodárskych surovín a výrobcov potravín môže vzniknúť v každej fáze dodávateľského a výrobného reťazca. V závislosti od odvetvia potravinárskeho priemyslu a používaných výrobných postupov predstavuje podiel potravinového odpadu 1 až 10 %.