Zmeny smernice o elektroodpade vyvolané judikatúrou EÚ - Bede, Denis
Fotovoltické panely, ktoré sa stali symbolom prechodu na obnoviteľné zdroje energie, dnes čelia novej výzve – koncu svojej životnosti. Po viac ako dvoch desaťročiach ich masového využívania prichádza obdobie, keď sa z "čistých technológií" stáva elektroodpad. Správne a ekologické nakladanie s vyradenými panelmi sa tak dostáva do popredia záujmu nielen recyklačného priemyslu, ale aj zákonodarcov, samospráv a samotných výrobcov. Komplexný pohľad na legislatívne zmeny vyvolané transpozíciou európskej smernice o odpade z elektrických a elektronických zariadení v Českej republike a ich dopady na výrobcov a dovozcov solárnych panelov nielen v Česku, ale aj u nás a celej Európskej únii.