Blockchain’s Role in Facilitating the Transition to a Circular Economy - Barteková, Mária, 1992-
Táto výskumná práca skúma potenciál technológie blockchainu pri urýchľovaní prechodu na obehové hospodárstvo so zameraním na spotrebu energie a environmentálne výzvy spojené s ťažbou bitcoinov. Hoci je blockchain často kritizovaný za svoje energeticky náročné procesy, najmä pri overovaní kryptomien, ponúka aj významný potenciál na zvýšenie transparentnosti, dôvery a overovania identity v rôznych odvetviach.