Simulation Modeling of Kinematic Structures of Parallel Mechanisms - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Táto štúdia ponúka hĺbkové preskúmanie súčasného pokroku a prevládajúceho stavu paralelných kinematických štruktúr s osobitným dôrazom na roboty Delta. Ťažiskom tejto štúdie je konštrukčné riešenie modelu robota Delta v systéme Pro/ENGINEER. Štúdia skúma dizajn a pevnostný výpočet jednotlivých komponentov robota Delta okrem určenia jeho pracovného priestoru. Paralelné mechanizmy sa vyznačujú jedinečnou kinematickou štruktúrou, ktorá je stelesnená uzavretým kinematickým reťazcom. Koncový efektor mechanizmu je potom pripojený k základni pomocou viacerých ramien. Táto konfigurácia ponúka výrazné výhody, predovšetkým z hľadiska zvýšenej tuhosti a súvisiacich vlastností. Priamy kinematický problém sa používa na odvodenie súradníc koncového efektora zo známych polôh akčných členov.