Novela zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve (2.) - Drotár, Matej
Novela zákona č. 596/2003 Z. z. prináša úpravy vo vzdelávaní zamerané na zvýšenie efektivity a zjednodušenie právneho prostredia. Zmeny zahŕňajú detaily o zriadení rady školy, posilnenie úlohy ústredného orgánu štátnej správy a úpravy školských inšpekcií vrátane sankcií. Úprava označovania škôl a spádových materských škôl reflektuje súčasné potreby. Opatrenia majú zvýšiť právnu jasnosť a znížiť možnosť sporov, no vyvolávajú otázky o dlhodobej účinnosti.