Akadémia duševného vlastníctva Autentické mesto – zaujímavá cesta v boji proti falšovaniu - Beličková, Veronika
Falšovanie a pirátstvo predstavujú vážne problémy, ktoré zasahujú do každej oblasti hospodárstva a spoločnosti. Ovplyvňujú nielen firmy, ale aj samotných spotrebiteľov a štáty. Falšovanie výrobkov, od módnych značiek až po elektroniku, má devastujúce následky na ekonomiku, konkurencieschopnosť a inováciu štátu, ale aj regiónu. Na základe týchto dopadov bolo nevyhnutné prijať opatrenia. Jedným z nich je aj projekt Autentické mesto, ktorý pomáha v boji proti falšovaniu výrobkov na Slovensku. Projekt je realizovaný v rámci spolupráce Úradu priemyselného vlastníctva SR, Úradu Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) a Finančnej správy SR.