Aktuálne požiadavky na zabezpečenie kybernetickej bezpečnosti vo verejnej správe - Kohout, Radoslav
V predchádzajúcej časti seriálu sa autor venoval základným zmluvným požiadavkám na výkon funkcie manažéra kybernetickej bezpečnosti. Zdôraznil význam správneho výberu odborne spôsobilého manažéra kybernetickej bezpečnosti a potrebu jednoznačne formulovaných zmluvných ustanovení. Riešil aj postavenie tretích strán a povinnosti s tým spojené. V nasledujúcom príspevku sa presunie k analytickej fáze, v ktorej sa pozrie na vypracovanie GAP analýzy, identifikáciu aktív, klasifikáciu informácií, kategorizáciu informačných systémov a analýzu rizík. V závere sumarizuje aktuálne legislatívne procesy a metodické usmernenia vo vzťahu ku kybernetickej bezpečnosti vo verejnej správe.