Správa majetku obce - Tekeli, Jozef
Výkon správy majetku obce predstavuje jednu z kľúčových súčastí samo správnej pôsobnosti obce. Zásadné zmeny v tejto oblasti nastali už v roku 2009, kedy sa zrušila možnosť výkonu správy majetku aj inými právnickými osobami než rozpočtovými a príspevkovými organizáciami obce. Týmto zásahom zákonodarcu sa však otvoril priestor pre viaceré roky pretrvávajúce právne a interpretačné otázky, na ktoré sa autor pokúsi odpovedať v tomto článku.