Analysis of Extreme Precipitation Trends and Probability Distributions Across Return Periods in Northwest Iran - Gimechi, Sahar
Článok analyzuje trendy maximálnych denných zrážok a rozdelenia pravdepodobnosti v jednotlivých obdobiach návratnosti v provincii Ardabil na severozápade Iránu s cieľom identifikovať vhodné rozdelenia na odhad extrémnych 24-hodinových zrážok, vypočítať maximálne hodnoty pre rôzne obdobia návratnosti a posúdiť časové trendy týchto udalostí. Pochopenie frekvencie a intenzity takýchto udalostí má zásadný význam pre navrhovanie infraštruktúry, hodnotenie povodňového rizika a riadenie vodných zdrojov, najmä v súvislosti so zmenou klímy.