The Financial Performance of Cultural and Creative Industries in Slovakia: a Quartile-Based Analysis - Uhliar, Miroslav, 1981-
Táto štúdia skúma finančnú výkonnosť kultúrneho a kreatívneho priemyslu (KKP) na Slovensku v rokoch 2018 až 2023 pomocou kvartálnej analýzy kľúčových finančných ukazovateľov: pomer pasív k aktívam, pomer peňažných prostriedkov a návratnosť vlastného kapitálu (ROE). Zameraním sa na šesť sektorov – architektonické a inžinierske činnosti, reklamu a prieskum trhu, fotografické činnosti, vydavateľské činnosti, filmovú a televíznu produkciu a kreatívne umenie a zábavu – výskum odhaľuje významné trendy vo finančnej stabilite, likvidite a ziskovosti.