The Use of AR and VR in Stem Education: Aspects of Application, Benefits and Challenges of Modern Technologies - Simonka, Zsolt, 1974-
Skúmanie využitia virtuálnej reality (VR) a rozšírenej reality (AR) vo vzdelávaní v oblasti STEM (veda, technológia, inžinierstvo a matematika). Historický vývoj týchto technológií, ich aplikácie v rôznych oblastiach STEM, konkrétne projekty a nástroje, používané v tomto kontexte. Zaoberanie sa výzvami, spojenými s týmito technológiami, ako sú technologické obmedzenia, finančné náklady, časové obmedzenia pri učení sa nových technológií a potenciálne technické problémy. Zdôraznenie významných výhod simulácií nebezpečných experimentov v bezpečných virtuálnych laboratóriách, zlepšenej spolupráce študentov a prístup k drahému, alebo ťažko dostupnému vybaveniu.