The Digital Performance and Competitiveness of Public Sector Institutions in Southeast Asia - Čaplánová, Anetta, 1967-
Táto práca skúma digitálnu výkonnosť a konkurencieschopnosť inštitúcií verejného sektora v juhovýchodnej Ázii, regióne charakterizovanom ekonomickou dynamikou a rastúcim globálnym významom. Vychádzajúc z inštitucionálnej teórie a teórie digitálnej difúzie, práca hodnotí digitálnu správu vecí verejných pomocou medzinárodne uznávaných indexov. Ekonometrická analýza, ktorá využíva panelové údaje z rokov 2003 až 2022, identifikuje inštitucionálnu kvalitu a demografické faktory ako kľúčové faktory ovplyvňujúce výkonnosť elektronickej verejnej správy v regióne.