Financial Volatility and Investment Dynamics in the Pharmaceutical Sector: Evidence from the Covid-19 Pandemic - Kalamen, Kristián, 1996-
Cieľom tejto štúdie je analyzovať finančný dopad pandémie COVID-19 na farmaceutický sektor posúdením volatility trhu, výkonnosti akcií a investičného správania v rôznych vlnách pandémie. Poskytuje novú perspektívu skúmaním rôznych finančných reakcií hlavných farmaceutických spoločností, Johnson and Johnson, Pfizer a Moderna, počas 949 obchodných dní (marec 2019 – december 2022).