The Role of Emotional Intelligence in the Cognitive Development of Adults: the Experience of European Research - Matulčíková, Marta, 1964-
Účelom vedeckého článku je zdôvodniť úlohu emocionálnej inteligencie zamestnancov. Teoreticky sa analyzovala definícia konceptu emocionálnej inteligencie v zahraničných štúdiách. Еmotional іntelligence je schopnosť rozpoznávať, porozumieť, vyjadriť a regulovať vlastné emócie, ako aj topercey a brať do úvahy emocionálny stav iných ľudí. Na účely porovnania sme sa zamerali na tri krajiny: Slovenská republika, Česká republika a Helénska republika. Analýza reakcií respondentov a ich výpočet pomocou korelačného koeficientu prekvapivo ukázal, že prednáška získala veľkú podporu a bola považovaná za respondentov, manažérov a manažérov vzdelávania.