Pokročilé modelovanie rizika v povinnom zmluvnom poistení: Využitie štatistických metód a strojového učenia - Schmidt, Peter, 1968-
Táto štúdia sa zamerala na skúmanie integrácie štatistických metód a modelov strojového učenia (ML) na analýzu údajov v oblasti poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla (PZP). Cieľom bolo posúdiť, ako môže synergia týchto prístupov zlepšiť segmentáciu poistencov, zlepšiť predikciu rizika a podporiť efektívnejšie stratégie oceňovania poistného.