Current Trends in HRM in the Era of Industry 4.0: Challenges and Opportunities of Using Artificial Intelligence - Mišíková, Natália, 1999-
Článok poskytuje pohľad na analýzu trendov v súčasnom HR v ére Priemyslu 4.0 s dôrazom na úlohu umelej inteligencie (AI) v rozhodovacích procesoch manažérov. Štúdia sa zaoberá príležitosťami a hrozbami spojenými s implementáciou AI v rámci HR a jej vplyvom na organizačnú efektívnosť a riadenie ľudských zdrojov. Pomocou analýzy sekundárnych údajov a syntézy literatúry ponúkame hlbší pohľad na moderné prístupy k riadeniu ľudských zdrojov a diskutujeme o potenciálnych rizikách spojených s digitálnou transformáciou. Cieľom štúdie je poskytnúť praktické odporúčania pre manažérov, ako sa vysporiadať s výzvami súčasnej éry Priemyslu 4.0.