Fúzia spoločnosti splynutím - Pastierik, Vladimír
Článok rozoberá podnikovú premenu, konkrétne splynutie dvoch obchodných spoločností. Existujúce spoločnosti A a B zaniknú a ako ich právny nástupca vznikne nová spoločnosť C. Aké sú najvýznamnejšie právne, účtovné a daňové súvislosti tejto fúzie, sa už dočítate v texte článku.