The Impact of Artificial Intelligence Implementation on Business Productivity: A Systematic Literature Review - Baziuk, Andriana, 2002-
Rýchly rozvoj umelej inteligencie (AI) viedol k jej rastúcemu využívaniu v podnikaní. Nástroje AI ponúkajú výhody, ako je optimalizácia nákladov, konkurenčná výhoda a lepšie rozhodovanie. Obavy týkajúce sa etiky, ochrany osobných údajov, dôvery a nákladov však stále predstavujú významné bariéry, ktoré bránia spoločnostiam v prijatí AI. To vyvoláva otázky o skutočnom vplyve AI na spoločnosti. Táto štúdia predstavuje systematický prehľad literatúry zameraný na to, ako implementácia AI ovplyvňuje podniky vo všetkých sektoroch. Relevantná literatúra bola identifikovaná prostredníctvom vyhľadávania v databázach Web of Science a Google Scholar s použitím kľúčových slov ako „vplyv umelej inteligencie“ a „implementácia AI“. Celkovo bolo vybraných 39 štúdií na základe špecifických kritérií.