Production Management and Sustainability - Boorová, Brigita, 1979-
Udržateľnosť v riadení výroby zahŕňa zavádzanie a zlepšovanie ekonomických, sociálnych a environmentálnych faktorov do prevádzky podnikov. Zo sociálneho hľadiska zahŕňa posilnenie postavenia komunity, ako aj spravodlivé zamestnávanie. Z environmentálneho hľadiska budú medzi hlavné výhody patriť zníženie znečistenia, minimalizácia odpadu a ochrana zdrojov. V ekonomickom zmysle udržateľnosť znamená, že spoločnosti musia mať neustále ziskové marže, pretože uspokojujú potreby súčasnej a budúcich generácií.