Does Trust at Work Enhance Autonomy and Productivity? A Quantitative Test Using Jamovi - Gajdosík, Rebeka, 1999-
V kontexte vyvíjajúcich sa organizačných modelov, ako sú holakracia a agilný manažment, sa dôvera a autonómia čoraz viac uznávajú ako hnacie sily produktivity a inovácií na moderných pracoviskách. Tento článok skúma, či vyššia vnímaná dôvera v rámci organizácie pozitívne súvisí s kultúrou spätnej väzby a sebaponímanou produktivitou. Pomocou kvantitatívnej výskumnej metódy boli zozbierané údaje prostredníctvom štruktúrovaného dotazníka, ktorý hodnotil množstvo faktorov týkajúcich sa dynamiky na pracovisku. Výsledky boli interpretované na základe 5-bodovej stupnice.