Gender Equality and Innovation in Slovak Organizations: Insights from Survey Data and a Bibliometric Analysis - Mikulášová, Ema, 2000-
Táto štúdia predstavuje bibliometrickú analýzu akademickej literatúry o rodovej rovnosti a inováciách v slovenských organizáciách. Na základe 11 publikácií indexovaných v databáze Web of Science (2014 – 2023) analýza mapuje publikačné trendy, metriky citácií a kľúčové výskumné témy pomocou Biblioshiny. Hoci počet publikácií zostáva nízky, citačná výkonnosť je pozoruhodná, s priemerom 11,27 citácií na dokument a H-indexom 5. Medzi kľúčové témy patrí rodová diverzita vo vedení, ženy v STEM, inkluzívne inovačné politiky a inštitucionálne bariéry. Vysoko citované práce skúmajú vplyv ESG postupov a sociálneho kapitálu na výsledky inovácií.