Differences in AI Readiness Across EU Countries: Empirical Segmentation and Recommendations - Hrušovská, Dana, 1964-
Táto štúdia analyzuje úroveň rozvoja umelej inteligencie (AI) v členských štátoch Európskej únie prostredníctvom kvantitatívnej klasifikácie založenej na údajoch Eurostatu. Cieľom je identifikovať rozdiely v zavádzaní a rozvoji AI medzi jednotlivými krajinami, berúc do úvahy ekonomické a výskumné kapacity. Analytický rámec využíva premenné ako HDP na obyvateľa, podiel výskumníkov, interný vývoj AI, využívanie technológií AI a ich účelné nasadenie v podnikoch rôznych veľkostí.