Systematization of Green Production Indicators: A Framework for Sustainable Industrial Practices - Barteková, Mária, 1992-
Cieľom štúdie je analyzovať a zhrnúť ukazovatele zelenej produkcie navrhnuté v rámci ukazovateľov zelenej produkcie (SGPI) a porovnať ich s existujúcimi medzinárodnými rámcami, ako sú Ciele udržateľného rozvoja (SDG), ukazovatele zeleného rastu OECD a ukazovatele zelenej ekonomiky UNEP. Hlavná výskumná otázka skúma ako rámec SGPI odráža požiadavky na meranie udržateľných výrobných postupov a ako sa líši od existujúcich globálnych rámcov ukazovateľov.