Electric Vehicles: Driving the Transition to Sustainable Transport - Richnák, Patrik, 1988-
Dosiahnutie klimatickej neutrality do roku 2050 si vyžaduje zásadnú transformáciu sektora cestnej dopravy a nahradenie vozidiel s vnútorným spaľovaním technológiami s nulovými emisiami. Elektrické vozidlá (EV) sú v tomto prechode kľúčové a ponúkajú schodnú cestu k nahradeniu vozidiel s vnútorným spaľovaním alternatívami s nízkymi a nulovými emisiami. Článok poskytuje komplexné posúdenie úlohy elektrických vozidiel pri umožňovaní udržateľnej dopravy, pričom kombinuje štruktúrovaný prehľad medzinárodnej literatúry s deskriptívnou analýzou údajov z portálu Statista.