Comparison of the Occurrence of Environmental Burdens on the Territory of Slovakia by Individual Regions and Districts in 2021 and 2025 - Rakovská, Júlia, 1972-
V súčasnosti sa na území Slovenskej republiky nachádza 2 028 environmentálnych záťaží, zatiaľ čo v roku 2021 to bolo 2 020 environmentálnych záťaží. V oboch obdobiach bol najväčší počet environmentálnych záťaží zaznamenaný v Prešovskom a Banskobystrickom kraji, zatiaľ čo najmenší podiel bol zaznamenaný v Trenčianskom a Bratislavskom kraji.