Business Conditions in Slovakia and their Connection with Financing Small and Medium-Sized Enterprises - Tóthová, Alena, 1968-
Hlavnou hnacou silou podnikania je honba za úspechom. Úspech môže mať mnoho podôb v závislosti od konkrétnych preferencií majiteľov spoločností. Úspech je primárne peňažný, ale môže zahŕňať aj ciele, ktoré je ťažšie finančne vyjadriť. Napríklad takouto alternatívou k úspechu je svetovo uznávaná inovácia, prestížna reputácia vďaka zodpovednému podnikaniu atď. Úspech môžeme chápať aj v menšom meradle. V časoch krízy môže ísť o udržanie kvality vlastnej produkcie, udržanie lojality zákazníkov, dostatok finančných zdrojov na existenciu a podobne. Všetko sa v konečnom dôsledku prejaví vo finančných výsledkoch. Pre majiteľa je nevyhnutné zvyšovať svoje bohatstvo.