Industry 5.0 and Sustainability in Business - Zahradník, Peter, 1995-
Cieľom tejto práce je preskúmať, ako môžu princípy Priemyslu 5.0 podporiť udržateľné obchodné praktiky v moderných podnikoch. Metodika je založená na kvalitatívnom výskumnom prístupe, ktorý kombinuje štruktúrovaný prehľad literatúry so sekundárnymi údajmi z prípadových štúdií a správ z odvetvia. Hlavné zistenia zdôrazňujú, že Priemysel 5.0 umožňuje podnikom zvýšiť prevádzkovú efektívnosť, znížiť spotrebu zdrojov a podporiť sociálny blahobyt prostredníctvom technológií, ako sú kolaboratívne roboty, digitálne dvojčatá a analytika riadená umelou inteligenciou. Priemysel 5.0 navyše podporuje modely obehového hospodárstva, posilňuje zapojenie pracovnej sily a zlepšuje konkurenčné postavenie.