Determinants of Employee Resilience: Effects of Organization-Initiated Support Interventions - Wickramasinghe, Vathsala
Schopnosť organizácií čeliť neočakávaným a nepredvídateľným udalostiam je nevyhnutná pre prežitie a rast. Odolní zamestnanci majú väčšiu schopnosť vykonávať svoje pracovné úlohy a sú lepšie prispôsobení nepriaznivým podmienkam. Poznanie účinnosti podporných intervencií iniciovaných organizáciou pri budovaní odolnosti vytvára príležitosti reagovať lepšie vo svete, ktorý je nestabilný, neistý, zložitý a nejednoznačný. Pandémia ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom bola takou neočakávanou a nepredvídateľnou udalosťou, ktorá otestovala kapacitu organizácií a ich zamestnancov. Počas období lockdownu z dôvodu pandémie museli organizácie zaviesť niekoľko podporných intervencií, ktoré mali pomôcť zamestnancom pracujúcim z domu vykonávať prácu. Článok skúma tieto intervencie zavedené počas štátom regulovaného lockdownu, ktoré mohli zvýšiť odolnosť zamestnancov. Zistenia poskytujú hodnotenie podporných intervencií iniciovaných organizáciou a ich vplyv na budovanie odolnosti zamestnancov.