Global Energy Market Sustainability: Modern Challenges in Scope of Ukrainian Context - Kuznetsova, Mariya, 1992-
Článok sa zaoberá otázkou trvalo udržateľného rozvoja a dlhodobej efektívnosti trhu s energiou, berúc do úvahy moderné geopolitické hrozby. Energia, a najmä elektrina, sa považuje za hlavný predpoklad otvorených aj neotvorených konfliktov medzi krajinami na globálnej scéne. Okrem toho sa predpokladá, že energetický deficit poskytuje niektorým krajinám obrovskú strategickú výhodu oproti iným. Prírodný potenciál a výrobné kapacity kľúčových aktérov na trhu s energiou na celom svete predstavujú obrovskú politickú výhodu. Využívanie inovatívnych technológií, ako je 3D tlač, by mohlo transformovať nákladnú dopravu znížením objemu fyzickej prepravy, otvorením možností pre optimalizáciu dopravnej infraštruktúry a znížením logistických nákladov.