Ručenie za daň v praxi - Betáková, Jaroslava
Inštitút ručenia za daň podľa zákona o dani z pridanej hodnoty. Podmienky na uplatnenie inštitútu ručenia za daň. Domnienky o vedomosti odberateľa, mechanizmus rozdelenej platby, postup pri uložení povinnosti ručenia za daň a vrátenie dane ručiteľovi. Ručenie za daň podľa smernice Rady 2006/112/ES z 28. 11. 2006 o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty („smernica o DPH“). Vedomosť kupujúceho o platobnej neschopnosti dodávateľa. Možnosť členských štátov prijať právnu úpravu ručenia za daň. Personálne prepojenie – dôvod pre ručenie odberateľa. Dostatočné dôvody, že odberateľ mal vedomosť o tom, že dodávateľ nezaplatí DPH.