Kapitálový a rezervný fond v akciovej spoločnosti - Kolembus, Anton
Kapitálový fond z príspevkov – kapitálový fond v Obchodnom zákonníku, kapitálové fondy z príspevkov z účtovného hľadiska a kapitálový fond z príspevkov a daň z príjmov. Rezervný fond akciovej spoločnosti – vytvorenie rezervného fondu pri vzniku akciovej spoločnosti, tvorba rezervného fondu prídelom zo zisku, použitie rezervného fondu a rezervný fond v podvojnom účtovníctve.