Operatívny prenájom - Jašurková, Katarína
Operatívny lízing ako forma nájomného vzťahu, pri ktorej prenajímateľ prenecháva nájomcovi majetok na určitý čas (zvyčajne 1 až 5 rokov) a nájomca za to platí nájomné. Vymedzenie operatívneho prenájmu z pohľadu účtovníctva a z pohľadu dane z príjmov. Posúdenie z pohľadu zákona o DPH.