Novela zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby - Malčeková, Dorota
Článok sa venuje novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Cieľom prijatej novely zákona je zvýšenie transparentnosti financovania mimovládnych organizácií, poskytovanie informácií verejnosti o pôvode ich finančných prostriedkov a o spôsobe hospodárenia s nimi. Pre neziskové organizácie zavádza povinnosť viesť výkazy za kalendárny rok popri vedení účtovníctva a výročnej správy.