Consequences of COVID- 19 on Labour Market in Slovakia - Solej, Rastislav, 1997-
Pandémia COVID-19 spôsobila globálnu zdravotnú a hospodársku krízu, ktorá zasiahla celý svet vrátane Európy a Slovenska. Počiatočný šok znamenal nielen problémy v zdravotníctve, ale následné reštriktívne vládne opatrenia ovplyvnili všetky aspekty hospodárstva. Kríza nastala na Slovensku po parlamentných voľbách v marci 2023. Prvé opatrenia na zastavenie hospodárskeho života prijala ešte stále funkčná vláda. Počiatočné zastavenie hospodárstva trvalo niekoľko týždňov a zasiahlo sektory služieb a obchodu, kde sa zhromažďovalo veľké množstvo ľudí.