Exploring the Factors Affecting Students’ Internet Habits, Self-Efficacy in E-Learning, and Academic Achievement: Structural Equation Modeling Approach - Bećirović, Senad, 1977-
Cieľom tohto výskumu je preskúmať premenné, ktoré by mohli ovplyvniť internetové návyky študentov univerzitného štúdia, ich sebavedomie v oblasti e-vzdelávania a akademické výsledky v technologicky vylepšenom prostredí výučby a učenia. Na dosiahnutie vyššie uvedeného cieľa bol použitý model úspešnosti informačného systému (ISS) a model akceptácie technológií (TAM). Celkovo 371 študentov odpovedalo na online dotazník. Na overenie hypotetického modelu a preskúmanie, či údaje zodpovedajú výskumnému rámcu, bolo vykonané modelovanie štrukturálnych rovníc (SEM) a konfirmačná faktorová analýza (CFA). Analýza korelácie osôb odhalila najsilnejšiu pozitívnu a významnú koreláciu medzi zámerom používať e-vzdelávanie a spokojnosťou používateľov, ako aj medzi sebavedomím v oblasti e-vzdelávania a internetovými návykmi, zatiaľ čo mierne negatívne a významné korelácie boli zistené medzi úzkosťou z používania počítača a spokojnosťou používateľov a technologickou zložitosťou a spokojnosťou používateľov. Výsledky štúdie ďalej odhalili, že internetové návyky a sebavedomie v oblasti e-vzdelávania významne predpovedajú akademické výsledky študentov.