Territorial Distribution of Environmental Burdens in Slovakia by Regions and Districts in 2025 - Rakovská, Júlia, 1972-
V článku sa analyzuje výskyt environmentálnych záťaží na území Slovenskej republiky v roku 2025. Na účely spracovania vyššie uvedenej problematiky sa použili údaje z Informačného systému o environmentálnych záťažiach. Zo získaných údajov sa vybrali údaje potrebné na spracovanie článku - a to výskyt environmentálnych záťaží podľa jednotlivých typov (typ A, B, C) ich hospodárenia, ako aj výskyt podľa jednotlivých krajov Slovenskej republiky a podľa okresov v rámci každého kraja v roku 2025. Uvedené údaje boli následne spracované do tabuľkových súhrnov. Z relevantných výskumných metód sa použili metódy analýzy, metódu syntézy a metódu porovnania získaných údajov.