Development of Russia’s Agricultural Sector since the Imposition of Counter-santions on the West - Schagerl, Christopher, 1984-
V dôsledku anexie Krymu v roku 2014 uvalili USA, EÚ, ako aj ďalšie krajiny na Rusko sankcie. Ruská federácia v reakcii na to zaviedla protisankcie nielen na podporu svojho programu substitúcie dovozu, ale aj na rozvoj poľnohospodárskeho sektora a získanie väčšej nezávislosti vo výrobe. Tento článok odpovedá na otázky, ako sa zmenil ruský dovoz poľnohospodárskych produktov počas sankčného režimu; ako Rusko reagovalo so zameraním na rozvoj miestnej produkcie počas tohto obdobia; a či by miestna produkcia mohla kompenzovať časť zakázaného dovozu.