Well-being, pozitívna edukácia a reziliencia - Petlák, Erich
Príspevok sa zameriava na význam emocionálne priaznivého prostredia vo vzdelávacích reformách, zdôrazňuje well-being žiakov vrátane fyzickej, duševnej a emocionálnej pohody. Analýza vývoja vzdelávacích systémov a prieskum PISA poukazujú na trend pozitívnej edukácie. Zameriavame sa na metódy podporujúce emocionálny a sociálny rozvoj a posilňujúce osobné a sociálne kompetencie, prístupy ktoré zohľadňujú individuálne potreby, angažovanosť a spoluprácu, pripravujúc žiakov na akademický aj sociálny úspech.