Taktika výslechu dítěte z pohledu kriminalistiky a forenzní praxe - Straus, Jiří
Výsluch dieťaťa si vyžaduje empatiu, odbornosť a rešpekt. Dôležitá je príprava vypočúvajúceho, voľba vhodnej taktiky a prostredia. Kľúčovým cieľom je získať vierohodné odpovede bez ďalšej traumatizácie dieťaťa. Text sa zameriava na na doporučené taktiky a praktické aspekty správneho vedenia výsluchu dieťaťa v rôznych roliach - ako svedka, poškodeného i páchateľa.