Forenzná DNA fenotypizácia, súčasné trendy a perspektívy - Masnicová, Soňa
Článok sa venuje relatívne novej oblasti forenznej analýzy DNA, tzv. forenznej DNA fenotypizácii (FDP), zameranej na zisťovanie informácií o pozorovateľných vlastnostiach osoby, objasňuje jej význam a výhody v porovnaní so štandardnou forenznou DNA analýzou. Zaoberá sa tiež zákonnou reguláciou FDP u nás a v ďalších krajinách EÚ, ako aj trendami a perspektívami vývoja v oblasti forenznej DNA fenotypizácie.