Význam Dunaja na Slovensku v kontexte Medzinárodného dňa Dunaja - Novák, Vladimír
Dunaj je druhou najdlhšou riekou Európy a jedinečným vodným tokom, ktorý zohráva kľúčovú ekologickú, hospodársku a spoločenskú úlohu. Pri príležitosti Medzinárodného dňa Dunaja, ktorý sa každoročne slávi 29. júna je na mieste pripomenúť si jeho význam, výzvy ochrany vodných zdrojov a medzinárodné iniciatívy, ktoré zabezpečujú trvalo udržateľné využívanie tohto výnimočného toku.