AI Usage in Primary Education - Dolná, Mária, 1989-
Táto práca skúma integráciu umelej inteligencie (AI) so zameraním na jej implementáciu v kontexte základných škôl. Na základe nedávneho akademického výskumu a inštitucionálnych správ práca zdôrazňuje pedagogické prínosy aj výzvy spojené s jej zavedením. Údaje získané zo vzdelávacej platformy THEASU a Európskej komisie ilustrujú, ako AI podporuje kognitívny rozvoj a výsledky študentov prostredníctvom personalizovanej výučby a adaptívnych nástrojov a ako krajiny EÚ integrujú AI do vzdelávania.